close

Blog

NEZAHÁĽAME

Veľa z Vás nás kontaktuje, či už cez mobil alebo e-mail, či už máme farmu otvorenú pre verejnosť. A veľa z Vás ostane sklamaných. Dobrá správa je, že čakať sa určite vyplatí, lebo farmu rozširujeme, zveľaďujeme, vynovujeme. No a k tomu patrí víkendové hučanie miešačky, motorovej píly, zaneprázdení majitelia s boľavými krížami a ďalšie podobné veci pre verejnosť neprístupné =) 

Máme toho v pláne veľa a preto budeme radi, ak všetko stihneme do začiatku júna, aby ste mohli prísť pozrieť. Zatiaľ teda ochutnávka nového priestoru, zatiaľ je takou hrubou stavbou, bude sa ešte zvelaďovať. Plánujeme tam presun poníkov, zabývaná je už kravička (jej domček sa však tiež opravujekvôli nešťastne tesármi spravenej streche) a nové zvieratko, ak sa nám podarí. Výhľad je z nového pľacu nádherný a tak plánujeme nové sedenia, miesto na hranie pre detičky a miestečko, kde by ste si mohli opiecť nejaký ten špekáčik. Zaujímavosťou je priechod cez lesík, snažíme sa čo najbezbariérovejší ako to len ide. 

 

Pohľad na oplotenie ako ho uvidíte od cesty. 

Poníci i návštevníci budú mať takýto krásny výhľad

No, tých výhľadov je viac, panoramatickú fotku si môžete spraviť potom sami =)

Elmo dovidí až na Čachtický hrad

Lumír bol najprv k novým susedom nedôverčivý

Pomerne rýchlo sa však skamarátili a teraz sa držia pri sebe

Ale ani na "starej" časti nezaháľame. Staviame tradičný drevený senník, aby sme uvoľnili stodolu, kde by ste sa mohli ukryť pred slniečkom alebo sadnúť v prípade horšieho počasia. Robíme nové oplotenia, chodníčky, lavičky, staviame nové výbehy pre drobnejšie zvieratká. V časti, kde boli minulý rok poníci sme vysadili staré bielokarpatské odrody vysokokmenných jabloní. Než povyrastú, zvieratká tam majú zákaz vstupu. Pár stromčekov je i na farme - kôstkoviny, mandle, moruše, oskoruše, jedlé gaštany - pevne verím, že to prežijú =) Ovocný sad plný tradičného, teraz už neznámeho ovocia - drienok, mišpúľ, dúl a netradičných "mountberries" - rakytníkov, muchovníkov, zemolezov, farebných maliníkov, černíc vysádzame v súkromnej časti záhrady. Snáď bude o pár rôčkov i ochutnávka a výrobky pre návštevníkov.